Brazilie -Nederland: 0-1

Geachte Heer van Marwijk,

Vannacht heben we nog net op tijd het geheim van het braziliaanse elftal ontdekt!

We kwamen op het spoor door een DNA onderzoek naar de genen van  braziliaanse spelers. Uit de analyse blijkt dat voetbal en samba niet alleen emotioneel met elkaar te maken hebben: ook genetisch liggen de bauwstenen “samba” en voetbal” direkt naast elkaar! De baseparen B en A zijn zelfs gemeenschappelijk defineerd.

Afbeelding 1 toont een zeer sterke vergroting van het betreffende stuk DNA.

Samba Voetbal Brazilie DNA

Bovendien is goed zichtbaar dat salsa, samba en ballet grote genetische gelijkenis vertonen, en dat balet zelfs drie basenparen met voetbal gemeenschappelijk heeft!

Welke invloed heeft deze genetische verwandschap het gebeuren op het voetbalveld? Het spel van de brazilianen laat een verbluffende overeenkomst zien tussen de samba-basispas (links) en een typische aanvalscombinatie (rechts)

Samba voetbal nederland brazilie cartoon

(Terugspeelbal uit het strafschopgebied (1), breedtepas (2), één-tweetje (3,4), dribbel langs de linke zijlijn (5), en een voorzet voor het doel (6))

Kan deze ondekking voor het nederlands elftal van voordeel zijn? Wel zeker! We brengen de brazilianer akoestisch in verwarring!

Het Samba-ritme zit bij elke braziliaan die voetbal speelt in zijn hoofd.De muziekale oranjefans op de tribune zullen echter op cruciale momenten van de wedstrijd salsa achterstevoren spelen. Het effekt ligt voor de hand: De brazilianen gaan eveneens omgekeerd spelen en krijgen zo plotseling een enorme bewegingsdrang richting eigen doel!

Hier ziet u een mogelijk senario voor het eerste nederlandse doelpunt:

Als coach van het nederlandse elftal hoeft u er de oranje spelers dus alleen nog maar op te wijzen dat ze de braziliaanse baltovenaars niet in de weg staan als ze hun best doen dat de bal zo mooi  mogelijk in hun eigen doel belandt.

Oranje boven!

De Quatschtronauten.

Advertisements